🇮🇷 سال مهار تورم و رشد تولید

شهرداری طبس

.

01

01

به گزارش روابط عمومی شهرداری طبس، مراسم آیین رونمایی از جلد سوم کتاب طبس شهری که بود نوشته دکتر یعقوب دانش دوست شب گذشته با حضور شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر طبس و دیگر مسئولین در تالار همایش های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

محمود امینی رئیس شورای اسلامی شهر طبس در مراسم رونمایی از جلد سوم کتاب طبس شهری که بود گفت: سون هیدن در کتاب خود در قسمت ایران می نویسد:

اینها فکر میکنن از پول بجای حفظ و نگهداری آثار تاریخی و باستانی استفاده های بهتری هم میتوان کرد در حالیکه هویت ملی و شناسنامه هر مردمی تاریخ آن مردم است.

امینی افزود: امروز آن هنر،ظرافت و سازگاری ان با محیط زیست که در ساختمان های قدیم بود نیست. دکتر دانش دوست این ارزش ها را ثبت کردند و اینکار بسیار ارزشمند است.

عضو شورای عالی استانها در پایان گفت: به نمایندگی از مردم طبس دست استاد دانش دوست را می بوسم.

گفتنی است پس از تخریب طبس در زلزله سال ۱۳۵۷ و ویرانی شهر و بناهای تاریخی آن، یعقوب دانش‌دوست با چاپ دو کتاب با عنوان اصلی «طبس شهری که بود» با زیرعنوان‌های «باغ‌های طبس» و «بناهای تاریخی طبس» به معرفی طبس پرداخت.

در کتاب «طبس شهری که بود» نویسنده آثار و بناهای شهرستان طبس را همراه با تصویر آورده است. مطالب کتاب در سه بخش دسته بندی شده‌اند. بخش نخست کتاب با عنوان «بناهای تاریحی داخل شهر طبس» مانند حصار و ارگ، مسجد جامع، بازار، مسجد، حمام گلشن، تیمچه، قهوه‌خانه، سقاخانه، مدرسه دو منار، آب‌انبارها، چاه سردها، مدرسه حسینیه خان، کاروانسرای داخل حصار، گرمابه‌ها، مسجدها، گور شیخ، مدرسه، میدان و آسیاب‌ها را معرفی کرده است.

در بخش «بناهای تاریخی پیرامون طبس» چون چهارمزار، مسجد کریت، مزار پیر حاجات، قلعه خروان یا قلعه اسماعیلیه طبس، بندر سردر، قلعه غلات و خانه‌گیر به‌تصویر درآمده‌اند.در بخش پایانی کتاب نیز «بیست کاروانسرا» بررسی شده‌اند.

یعقوب دانش‌دوست، دکترای معماری و شهرسازی، پژوهشگر، طبس‌شناس و مولف کتاب «طبس شهری که بود» پیشکسوت خدمت‌رسانی در حوزه‌های معماری، شهرسازی میراث فرهنگی، ناظر و طراح مرمت تمامی آثار تاریخی شهرستانهای استان خراسان از سال ۱۳۴۵ تاکنون است. این کتاب توسط انتشارات سروش در ۶۰۴ صفحه منتشر شده است.

02 

01

03